Bradul de Crăciun

Bradul de Crăciun

E vremea Crăciunului, cu arome de scorțișoară, miros de cozonac, colinde la uși și copii care îl așteaptă cuminți pe Moș Crăciun. Crăciunul este sărbătoarea cadourilor, a păcii și a liniștii sufletești. Dar unul dintre cele mai importante simboluri ale sărbătorilor de iarnă este bradul împodobit.

Se pare ca tradiția bradului de Crăciun a apărut prima dată în Germania. În urmă cu 1000 de ani , când Sfântul Boniface, care a convertit poporul german la creștinism, a trecut pe lângă un grup de păgâni care venerau un stejar. Supărat de gestul acestora, Sfântul a tăiat stejarul, iar în locul lui a crescut falnic un brăduț. Uimit, Sfântul a luat micul pom ca un semn de credință în puterea lui Dumnezeu.

O alta legendă plasează originea bradului de Crăciun înaintea erei creștine, când brazii sau numai ramurile acestora erau folosite pentru diverse ceremonii. Egiptenii își aduceau în casă ramuri de palmier, considerate simbol al triumfului vieții asupra morții, pentru a sărbători solstițiul de iarnă. Cei superstițioși își atârnau ramuri de plante deasupra ușilor, pentru a fi protejați de spirite rele.

În America, primul brad împodobit la Casa Albă a fost în jurul anului 1880, dar la scurt timp a fost interzis de președintele Theodore Roosevelt. Acesta a susținut că există pericolul unui incendiu, dar și necesitatea protejării mediului.

Britanicii nu au fost atrași de ideea decorării caselor cu brazi. Însă după ce au văzut o imagine cu familia regală în jurul unui brad de Crăciun, această tradiție a devenit o modă. Astfel, în 1850, Charles Dickens a descris pomul de Crăciun ca fiind o tradiție destul de scumpă, la decorarea căruia se foloseau păpuși, bijuterii, jucării, sau chiar mici instrumente muzicale.

Ornamentele de Crăciun

Globurile din sticlă au apărut în anul 1878 și au fost rapid răspândite. Beteala însă există din 1610 când era confecționată chiar din argint. Din secolul al XIX-lea s-a păstrat tradiția inițiată de un cofetar din Indiana de a decora bradul cu acadele în formă de bastonaș.

Dacă vă plac decorurile din lemn, globurile de Crăciun pot avea diferite forme și împlini multe dorințe! Pentru că www.DecoPanels.ro reinventează decorul fiecărui spațiu! Iar un brad de Crăciun cu globuri din lemn poate fi atractiv și în ton cu tendințele.

 

O dată cu trecerea timpului, brazii de Crăciun au fost decorați cu îngerași și clopoței, pentru a se alunga spiritele rele.

Coronița de Crăciun simbolizează noroc și sănătate. Forma circulară simbolizează natura veșnică a dragostei care nu piere niciodată. Ea poate fi ornată cu fundițe, globulețe sau conuri de brad vopsite în argintiu sau auriu.
Vârfurile bradului de Crăciun în formă de stea simbolizează realizarea tuturor visurilor. Steaua are o semnificație religioasă, amintind de cea care a apărut pe cer la nașterea lui Isus.

Până la primirea cadourilor și la masa de Crăciun mai este puțin. Dar nu uitați de sărutul sub vâsc. Aduce armonie pentru întregul an!

Speram că anul acesta Moșul vă va lăsa sub brad tot ce vă doriți.