Culoarea camerei îți influențează starea de spirit. Culori potrivite pentru camera living și dormitor

Culoarea camerei îți influențează starea de spirit. Culori potrivite pentru camera living și dormitor

Știai că psihologia culorii camerei este o parte integrantă a vieții de zi cu zi, afectându-vă stările și nivelurile de energie? Culorile camerelor din casa ta servesc, de asemenea, ca o reflectare directă a personalității tale. Oamenii care locuiesc într-o casă o fac frumoasă alegând culori care să le reflecte preferințele și personalitățile. Culoarea are puterea de a schimba forma și dimensiunea mobilierului, precum și forma și dimensiunea camerei în sine. Trucul este să îmbini culorile care îți plac într-o combinație plăcută, dar alegerea combinațiilor de culori este unul dintre cei mai intimidanți pași pentru începători.

De fiecare dacă când un client comandă un panou pentru perete, o balustradă pentru scară sau un panou separator și dorește să fie vopsite într-o anumită culoare, le cerem detalii și despre celelalte culori folosite. De exemplu, culoarea pereților, a mobilei sau a draperiilor. Este important să nu existe într-o cameră mai multe culori, deoarece obosește ochiul și încarcă decorul.

Care este cea mai bună culoare pentru dormitor?

Dormitorul. este un loc de liniște și relaxare, astfel încât culorile și starea de spirit ar trebui să încorporeze culori care să aducă liniște generală și odihnă întregului spațiu. Când decideți asupra culorii unei camere pentru dormitor, luați în considerare psihologia culorii și luați în calcul nuanțele de verde, albastru și violet pentru calitățile lor relaxante.

  • Verdele ameliorează stresul și ajută la fertilitate.
  • Albastrul scade tensiunea arterială în timp ce vă încetinește respirația și ritmul cardiac.
  • Nuanțele de violet lavandă și liliac aduc relaxarea în dormitor.

Culori de evitat în dormitor:

  • Portocaliul intens este o culoare strălucitoare care aduce mai mult energie și nu relaxarea de care ai nevoie. E de preferat utilizarea acestei nuanțe în camerele de lucru.
  • Albastrul pastel poate deveni neplăcut de rece pe pereți, mai ales într-o cameră care primește puțină lumină naturală.

Care este cea mai bună culoare pentru living?

Când vă întrebați ce culori ar trebui să folosesc în camera de zi, luați în considerare culorile care induc starea de fericire, de liniște, cum ar fi verde și albastru. Pentru mai multă emoție, luați în considerare roșu.

  • Roșul pompează adrenalina ca nici o altă nuanță. Este o alegere bună atunci când vrei să stârnești emoție.
  • Verde este considerat cea mai odihnitoare culoare pentru ochi daca iți dorești o camera de living zen, combinând calitatea răcoritoare a albastrului cu veselia galbenului.
  • Albastrul poate încuraja si el relaxarea și calmul, dar optați pentru nuanțe mai blânde.

Culori de evitat în camera de zi:

  • Negrul este prea sumbru pentru a promova relaxarea. Este recomandat de utilizat doar pe un singur perete in contrast puternic cu restul camerei. De preferința în camere de audiții audio-video.

Culorile pe care le alegeți pentru pereți vă pot influența în mod semnificativ starea de spirit și comportamentul, creând modificări care, în cele din urmă, vă afectează întreaga viață. Pe www.DecoPanels.ro vă puteți alege culoarea dorită pentru fiecare produs comandat. Dar rețineți că ar fi bine ca un panou de perete să fie în armonie cu restul decorului.