Cum să amenajezi casa. Stiluri de design interior. Ce este designul rustic?

Cum să amenajezi casa. Stiluri de design interior. Ce este designul rustic?

Nu trebuie să locuiți într-o cabană cu bârne de lemn de la munte sau să aveți o moșie în Toscana pentru a vă putea decide dacă designul rustic de amenajare vi se potrivește. Acest stil rustic de amenajare subliniază de fapt naturalul. O mulțime de elemente din lemn sau piatră, regăsit atât în mobilier, cât și pe tavane sau pereți, dar și în țesături de pânză.

Designul rustic reușește să încorporeze utilizarea elementelor organice în starea lor cea mai naturală. Designul este simplu, natural și dă aceeași senzație de liniște pe care o mai poți simți în mijlocul naturii. Materiile prime sunt, de asemenea, obișnuite, așa că, lemnul brut este utilizat în detrimentul celui elegant și lucios.

Interioarele rustice sunt definite prin rezistență și aduc în prim plan strălucirea frumuseții naturale. Accentul este de a crea o atmosferă relaxantă prin evidențierea utilizării lemnului, pietrei, frunzelor și a altor elemente organice. Nu vă faceți griji cu privire la liniile perfecte, rusticul scoate in evidență personalitatea fiecărei. De la noduri în lemn până la rugina de pe metal, acest stil celebrează caracterul într-un mod aparte.

 

Caracteristicile designului rustic

Un interior rustic trebuie să fie cât mai natural. Acesta nu este un stil pentru pasionații de candelabre strălucitoare, mobilier lucios sau palete de culori reci. Se concentrează pe căldură și confort. De la accente de fier la podele din lemn de esență tare, acest stil ar trebui să se simtă precum strălucirea unui foc puternic într-un șemineu. Covoarele, păturile țesute, vasele de cupru pot aduce un plus fiecărui decor.

  • Designul rustic este axat pe confort și creează o atmosferă primitoare.
  • Prezintă elemente din lemn, cu cât mai multe imperfecțiuni.
  • Poți aduce accente rustice folosind alte elemente naturale, cum ar fi piatra, crengile sau pieile de animale.
  • Culorile principale ar trebui să se bazeze pe ceea ce se găsește în mediu. Verde și maron, dar și albul este, de asemenea, simplu și îmbunătățește alte culori din cameră.
  • Culorile cu accent includ roșu, albastru, negru și modele în carouri.
  • Puteți include inclusiv un panou de design în stil country.
  • Pentru finisaje metalice, folosiți accente din fier, cupru, alamă sau bronz.

Designul rustic este un stil fermecător care se concentrează pe evidențierea elementelor brute ale naturii. Aduce frumusețea exteriorului în interior și creează o atmosferă primitoare în fiecare casă.