Sfaturi pentru decorarea fiecărei bucătării

Sfaturi pentru decorarea fiecărei bucătării

Ai vrea ca bucătăria ta să fie modernă, să arate perfect? Ei bine, ai nevoie de puțin ajutor? Vrei să fie mai elegant, dar nu știi de unde să începi? Nu te teme! Sfaturile de mai jos vor oferi bucătăriei tale aspectul elegant și șic pe care ar trebui să-l aibă toate bucătăriile moderne. 

Lasă-ți bucătăria deschisă

O bucătărie modernă nu ar trebui să pară niciodată aglomerată, înghesuită. Este important să fii atentă la articolele pe care le depozitezi în dulapuri, sertare și pe blaturi. Păstrează ordinea, depozitând oalele și tigăile într-un dulap, în loc de rafturi pentru oale deasupra plitei. Utilizați spațiul de depozitare la maxim potențial, cu sertare extensibile, rafturi care pot ține vase de diferite înălțimi și dulapuri multiple.

Multe bucătării sunt acum open space, având zona de living aproape. Astfel familia pare mai unită. Dacă spațiul nu îți permite, poți opta pentru un panou decorativ separator ca în imaginea de mai jos, unde familia și-a dorit un cadru special creat pentru televizor. Nu trebuie să eviți nici culorile metalice, cum este griul metalizat pentru acest panou decorativ separator!

 Funcționalitatea trebuie să fie ghidul în bucătărie

Acordați o atenție deosebită modului în care vă veți folosi bucătăria atunci când faceți cumpărături pentru electrocasnice, blaturi și dulapuri. Faceți măsurători ale spațiului în care vor intra noile electrocasnice, înainte de a merge la magazin. Gândiți-vă cu atenție la fiecare aparat pe care îl alegeți și optați pentru modelele clasice. Încercați să le luați de la același producător pentru a avea aceeași linie a gamei.

Încearcă să asortezi unele dulapuri din bucătărie cu o mască de calorifer. Dacă mobila de bucătărie a fost realizată din două culori, folosește culoarea mai tare pentru rama noii măști decorative pentru calorifer. Încearcă să ai un element focal, care va atrage de fiecare dată atenția prietenilor.

Testează iluminarea

Iluminarea bună a bucătăriei este esențială atât pentru gătit, cât și pentru prezentarea alimentelor la masă. Ar trebui să existe suficientă lumină în zona de gătit, iar alegerea unor corpuri de iluminat nu este dificilă, deoarece oferta magazinelor este variată.

Pentru un apartament mic, familia din București și-a dorit o bucătărie deschisă spre holul de la intrare. Dar avea nevoie de o zonă despărțitoare, destul de luminoasă, care să ascundă zona de blat. Folosind un panou decorativ integrat mobilier cu un model dream forest, s-au creat umbre subtile de lumină și câteva spații de depozitare noi. 

Câteva accesorii bine plasate pot adăuga o notă finală perfectă designului tău. Iluminarea aplicată pe marginea dulapurilor va fi interesantă seara când stați de vorbă la un vin licoros făcând planuri de weekend, iar sertarele cu amortizor vă vor proteja urechile de zgomotul ușilor trântite. Pentru a sparge monotonia liniilor drepte, pentru a avea un spațiu plăcut vizual, poți alege ca în locul unei simple uși la dulapul cu picurătorul pentru vase să montezi un panou decorativ integrat mobilier cu un model care să se potrivească dorințelor tale. 

Nu trebuie să schimbi toată mobila în bucătărie pentru a avea un spațiu modern. Alege câteva elemente de decor pentru a schimba aspectul, dar păstrează spațiul funcțional!